Har du börjat fundera på att köpa något nytt och vill sälja din nuvarande bostadsrätt? Kanske du köpte din bostad utan någon som helst hjälp av mäklare och funderar på att sälja din helt själv utan mellanhänder och mäklare.

Det är som helst inga problem att lösa detta själv. Dock så ska man vara medveten om hur detta ska gå till. Se till att vara påläst om köpekontrakt och annat som är viktigt vide en försäljning av bostadsrätt. Det är av vikt att man skriver ett kontrakt så varken du eller köparen kan i efterhand komma och säga något som ni inte kommit överens om. Det är också av vikt att du meddelar din bostadsrättsförening att du ska sälja din bostad. Köparen måste beviljas medlemskap i föreningen som bostaden finns.

Även om du tar en mäklare till hjälp vid försäljningen så kan det finnas anledning att läsa på vad som gäller vid en försäljning av en bostadsrätt. Det är ju din bostad och det är viktigt att allt går rätt tillväga och att det känns rätt med allt som har med försäljningen att göra. När en mäklare anlitas så sköter de om allt som har med försäljningen att göra. Det gäller dock inte att du kan luta dig tillbaka och inte göra något. Ju mer aktiv du är i försäljningen desto snabbare och bättre affär kan det bli.