Utrustningen i ett kontor är en bra början att se över för att få ett komplett kontor istället för ett överbelamrat. Ur ett ergonomiskt perspektiv är ett höj- och sänkbart skrivbord det allra viktigaste att börja med.

Placera gärna skrivbordet vänt mot dörren så besökare uppmärksammas direkt. Även storleken på skrivbordet måste vara anpassat efter arbetet som ska utföras. Används enbart en dator räcker det med ett mindre skrivbord. Behövs mer yta och avlastning bör skrivbordet vara större och även kanske svängt för att passa in i rummet. Tänk även på att placera skrivbordet nära ett fönster och se över belysningen i rummet och runt skrivbordet.

Fixa utrustningen i ett nafs

När översynen av alla inventarier till kontoret är klar är det dags att beställa. Här är det viktigt att se över leverantörerna för att hålla kostnaderna nere. Viktigt att tänka på är att inte tumma på kvaliteten för mycket. Hellre lägga ett par kronor mer för en riktigt bra kontorsstol än att få en medarbetare med ryggproblem som blir sjukskriven och behöver rehabiliteras. Småsaker är också viktiga att tänka på som exempelvis städartiklar, toalettpapper och handdukar till personalen. Det viktigaste för ett komplett kontor är nöjda medarbetare. Kendricks.se är ett väldigt bra ställe att börja leta ergonomiskt utformade produkter.

Organiserat kontor

För att kunna arbeta mer effektivt krävs även att kontoret är välorganiserat. Bra förvaringsmöjligheter är en annan viktig aspekt. En rullhurts som passar in under skrivbordet underlättar organiseringen av papper, pennor, block och övriga kontorsmaterial. Till mer känsligt material som fakturor och andra dokument som behöver arkiveras en längre period, behövs ett brandsäkert skåp för att kunna låsa. Ett organiserat kontor börjar på skrivbordet och bra förvaring till pennor, block, gem är ytterligare en detalj som är viktig att tänka på. Tidskriftssamlare, pärmar, register och förvaringsboxar hjälper till att ha alla papper i ordning samt en in- och utkorg för post.