Drömmen för många är att jobba hemifrån och tjäna bra med pengar. Men det är inte så lätt att nå drömmen. Få arbetsgivare godkänner att anställda jobbar hemifrån och att driva eget företag kan så klart vara tungt. Det finns dock möjligheter, låt oss utforska några. 

Byta förmåner

Du kan prata med din arbetsgivare och fråga om möjligheten att jobba hemifrån några dagar i veckan. Det gäller att du har goda argument och att du kan erbjuda något i gengäld. Du kan exempelvis byta förmåner. Istället för friskvårdsbidrag får du jobba hemifrån, eller så går du så långt att du hoppar över lönehöjningen för året. När du sedan har bevisat att du klarar av att sköta jobbet från hemmet, kan du kanske utöka antalet dagar du jobbar hemma eller förhandla tillbaka dina förlorade förmåner.

Öka ekonomin och jobba mindre

Ett annat alternativ är att försöka vara mindre på jobbet och gå ner i tid. Du får hitta lösningar för att få en stabil ekonomi trots mindre arbete. Fokusera på tjänster eller skapa ett företag som gynnar endast dig och inte erbjuder något åt kunder. Vi pratar förstås om trading. Du får gå in med ett startkapital och försöker att gå med vinst genom att köpa och sälja olika valutor. Valutahandel är riskfullt och det gäller att du vet vad du håller på med. Här säljer du svenska kronor, köper i en ny valuta och hoppas att valutan ökar i värde så du kan sälja och göra en vinst på försäljningen. 

Hitta nytt jobb

Det kan annars vara dags att söka specifikt efter ett distansjobb som du kan sköta från hemmet. Som chattoperatör eller kundtjänst är du inte alltid beroende av att befinna dig på en specifik plats. Samtal kan enkelt kopplas till din telefon. Chefer har också lätt att se så att du faktiskt jobbar. Det kan vara svårt att få in en fot på en bra arbetsplats, många distansjobb har låga löner och kräver höga provisioner för att du ska klarar dig enbart på det. Men genom att vara envis kan du hitta ett bra jobb med bra lön där du får bestämma din egen arbetsplats. På Jooble kan du söka efter jobb på distans.