Som företagare kan det innebära en stor utmaning att ta in underentreprenörer och samarbetspartners i olika projekt. Det är lätt att frestas av att ta den som erbjuder den lägsta fakturan i en upphandling. Men här kan det definitivt vara värt att tänka sig för och inte låta sig falla för den frestelsen.

För ett företag är det viktigt att spara pengar och hålla utgifterna nere. Men att välja det lägsta anbudet för viktiga tjänster kan få långtgående konsekvenser. Försök därför att alltid prioritera kvaliteten på slutresultatet och säkerställa dig om att din blivande samarbetspartner ger dig god inblick i deras verksamhet.

Gör nödvändiga kontroller innan du antar ett bud

Ska du välja partner utifrån en upphandling finns det flera sätt att kontrollera huruvida företaget är värt att samarbeta med eller inte. En enkel kontroll hos Skatteverket och Kronofogden kan du komma långt med för att bedöma kvaliteten på företaget. Det är dessutom numera ofta enkelt att hitta omdömen om ett företags tidigare uppdrag.

Vinn i längden med en bra samarbetspartner

En annan aspekt som är mycket viktig är att din blivande samarbetspartner har ordning på sina anställningsavtal och anställer personal enligt gällande regler. Annars kan även du bli ansvarig för exempelvis brister i arbetsmiljön. Fördelarna med att kontrollera de här sakerna är många eftersom du då kommer att få en samarbetspartner att lita på!