Så hittar du flyg och hotell för affärsresan

Äntligen öppnar världen så sakteliga upp för att resa igen. Det välkomnas av alla semestersugna men även av affärsresenärer, som föredrar fysiska möten framför enbart Zoom och andra digitala alternativ.

För affärsresor gäller det ofta att försöka hålla nere kostnaderna och göra resan så effektiv som möjligt, så att du kan lägga verksamhetens resurser på annat. Därför är smarta sökfunktioner för flyg och hotell till stor hjälp. I vissa fall har du möjlighet att vara ute i god tid, vilket gör att du kan komma över prisvärda alternativ. Kanske även genom att välja icke ombokningsbar bokning, eftersom datumet är så pass säkert.

Ofta med kort varsel

Idealfallet med bokning långt i förväg är dock sällsynt. Vi vet alla att affärsresor ofta planeras med kortare varsel, på grund av uppkomna möjligheter och spontant schemalagda möten. Oavsett om det är dig själv du bokar åt, eller en chef eller kollega, så handlar det om att få tag i flyg som passar datummässigt, men också är så pass bekväma gällande klockslag och komfort att du kommer fram utvilad till resans aktiviteter. Vissa städer har flera flygplatser och ibland kan det löna sig att välja någon av de mindre uppenbara, för att komma ned i pris eller få en behagligare rutt.

Boende att landa i

Precis som för flyg är val av hotell viktigt för helhetsupplevelsen av resan, inte minst när det handlar om en affärsresa. Satsa på ett hotell i närheten av möteslokalen eller där ni kommer att tillbringa er tid, för att undvika onödig transfer fram och tillbaka. Inför ett viktigt möte eller besök vill du säkert gärna sova gott och därför kan det vara idé att se vad det finns för möjlighet till uppgradering av rummet. För hjälp med alla dessa frågor kring bokningar finns det idag en ny flexibel sida, som kan söka resor kring olika scenarion. För mer information klicka här.