Sverige som IT nation

Vi har kommit lång som IT nation i Sverige även om det fortfarande finns vissa svarta fläckar på kartan över bredbandsuppkopplingar över landet, det arbetas konstant för att förbättra denna karta.

Utvecklingen inom IT har verkligen gått fort och vi ser allt fler aktörer på marknaden idag än tidigare, både de som levererar nyheter online men också företag som arbetar med infrastruktur och annat inom data världen. Vi är i princip ständigt uppkopplade och på ett sätt så blir vi väldigt sårbara med våra trådlösa nätverk och annat. Därför är det viktigt att se över sina system och hitta lösningar om nätet skulle ligga nere en period.

Utbyggnaden av bredband pågår ständigt och även staten går in med stöd för detta, speciellt på landsbygden där det krävs extra arbete för att bygga bredband. Enligt ett pressmeddelande i november 2016 så går staten in med ytterligare en miljard i satsningen med bredband på landsbygden. Om vi ska kunna verka och leva på den ort vi bor på så är det viktigt att få funktionella uppkopplingar.

Vill du kolla upp just din ort hur det ser ut där så kan du gå in på Bredbandskartan för att se hur utvecklingen är. Sök på ort eller på den teknik som du är intresserad av för att kontrollera hur utbyggnaden ser ut idag. Det kan vara av intresse främst för dig som finns i ett område där det diskuteras utbyggnad av bredband och förhoppningen är att hela Sverige ska bli en bra IT nation.